Reprezentanta Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei din Soroca, Nadejda Seredovschi, a declarat pentru IPN că revendicările au fost înaintate guvernării încă în luna octombrie, dar nu a urmat nicio decizie. „Cadrele nedidactice primesc până la o mie de lei. În sat cadrele nedidactice primesc 600-700 de lei, iar minimul de existenţă este de 1800 de lei. Cum credeţi, se poate de trăit cu aşa salariu?” a spus Nadejda Seredovschi, adăugând că grădiniţele riscă să rămână fără cadre nedidactice.

Elena Manolache, din acelaşi sindicat, a menţionat că în sfera bugetară şi în sectorul real nu salariu minim: „Dacă e să luăm prima categorie, la bugetari salariul este de o mie de lei, iar în sectorul real – 2100. Adică, dacă eu fac curat într-un magazin primesc 2100 de lei, iar altcineva face aceeaşi muncă în şcoală sau în grădiniţă şi are o leafă de o mie de lei”.

Precizăm că, în prezent, salariul mediu al unui profesor este de aproximativ 4.000 de lei. Anterior, Guvernul a anunţat că revendicările sindicaliştilor vor fi examinate de un grup de lucru, însă propunerea se pare că nu i-a convins pe profesori să renunţe la proteste.