Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Statul ar fi fost prejudiciat…

Statul ar fi fost prejudiciat cu 3 mln de lei de către agențiile de turism. În aceste momente au loc 35 de percheziții

cna.md

Polițiștii și procurorii efectuează în aceste momente 35 de percheziții la mai multe agenții de turism din capitală, în cadrul unei cauze penale deschise la 8 noiembrie 2016. Agenții economici sunt bănuiți de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, iar prejudiciul cauzat statului este estimat la peste trei milioane de lei, a confirmat pentru ZdG, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Acțiunile de urmărire penală sunt efectuate de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, împreună cu angajații Direcției Investigare a Fraudelor Economice a MAI.

Shemele frauduloase de evaziune fiscală ar fi funcționat astfel: persoane responsabile de la agențiile vizate ar fi procurat bilete la avion de la firme înregistrate în zona off-shore la un preț dublu decât cel real, indicând, respectiv, cheltuieli nejustificate, fapt care ducea la neachitarea impozitelor în proportii deosebit de mari. Mai mult, persoanele vizate nu ar fi reflectat toate tranzacțiile financiare încheiate între agenții și clienți.