Critici la adresa lui Ghimpu: Un „clovn” care se vrea „salvatorul națiunii”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentara libera-democrată Maria Ciobanu este de părere că prin inițiativa de a-l demite pe președintele Igor Dodon liberalii fac „jocuri murdare”, care însă sunt deconspirate de cetățeni.

Ciobanu spune că liderul PL Mihai Ghimpu se comportă asemeni unui clovn, în încercarea de a fi „salvatorul națiunii”.

„Poate Ghimpu nu mai poate ieși din rolul de clovn, dar ceilalți „autori” ai suspendării lui Dodon nu cunosc Constituția? Cetățenii au obosit, domnilor liberali, le este deja greață de jocurile voastre murdare. Atunci când este în interesul vostru vă legați și cu dracu, pentru a trece puntea, pentru a fi la guvernare. Vă folosiți de serviciile oricui: Dodon, Plahotniuc, Reșetnicov. Greu, dar se deșteaptă cetățenii noștri. Încetați să o faceți pe salvatorii națiunii, întrucât deveniți penibili”, a reacționat Ciobanu.

Fracțiunea Partidului Liberal (PL) au anunțat luni inițierea procedurii de suspendare din funcție a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru încălcarea Constituției.

Reprezentanții PL propun organizarea unui referendum național de demiterea a președintelui recent ales. Aceștia vor să-l demită pe Dodon pe motiv că a încălcat Constituția, în primul rând atunci când a vorbit de problema transnistreană.

„În timpul campaniei electorale și după aceasta, Dodon a făcut multe declarații, care într-o oarecare măsură au stârnit nemulțumirea multor cetățeni. Șeful statului trebuie să fie echilibrat și să respecte Constituția și drepturile omului. Una din cele mai importante declarații a președintelui Dodon a fost felicitarea așa-numitului președinte transnistrean. Această acțiune contravine Constituției. Acesta a sfidat dragostea față de popor depunând flori la monumentul cazacilor. Tot ce a pornit să facă este în defavoarea Republicii Moldova”, a declarat liderul PL Mihai Ghimpu.

În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției, Președintele Republicii Moldova poate fi suspendat din funcție de Parlament, cu votul a două treimi din deputați. Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din deputați și se aduce, neîntârziat, la cunoștința Președintelui Republicii Moldova. Președintele poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută.

Dacă propunerea de suspendare din funcție este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Președintelui.

PL mai are nevoie de semnăturile a cel puțin 21 de deputați pentru ca procedura să fie inițiată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...