(video) Două echipe din Moldova s-au calificat în finala competiției globale DECA Idea Challenge

1

DECA Idea Challenge este o competiție dedicată tinerilor care îi îndeamnă să își pună imaginația și creativitatea în mișcare și să reinventeze sticlele de plastic. În cadrul concursului au fost depuse mai mult de 2.000 de proiecte din toată lumea, iar recent au fost desemnați și finaliștii competiției.

Printre finaliștii desemnați se numără și două echipe din Republica Moldova. Prima echipă finalistă este alcătuită dintr-un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Ion Creangă” care au reinventat sticlele de plastic și le-au transformat într-o invenție ce îți permite să uzi florile atunci când ești plecat de acasă pentru o perioadă îndelungată.

La etapa participanților din cadrul colegiilor și universităților s-a evidențiat un grup de studente din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova, care au transformat 60 de sticle de plastic într-o ținută originală și unică. Atât procesul de lucru, cât și produsul final pot fi urmărite în filmulețul de mai jos.

Concursul internațional DECA este organizat în fiecare an și este un exerciţiu practic interesant şi incitant pentru copii şi studenţi, care îi ajută să-şi dezvolte imaginaţia şi gândirea creativă, deprinzând totodată cunoştinţe despre antreprenoriat.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe 30 ianuarie și li se vor oferi premii bănești în valoare de 750 de dolari pentru categoriile Liceu și Facultate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente