(SONDAJ) Nicolae Timofti rămâne „cel mai rău” președinte al Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nicolae Timofti, care și-a încheiat mandatul la sfârșitul anului 2016 este văzut de cetățeni ca fiind „cel mai rău” președinte pe care l-a avut Republica Moldova. La polul opus, se află liderul comuniștilor Vladimir Voronin, care s-a aflat la șefia țării în perioada anilor 2001 – 2009, potrivit datelor unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Conform datelor anchetei, președintele care a avut cea mai negativă activitate în timpul mandatului este Nicolae Timofti. Doar 8,7% din respondenți apreciază drept pozitivă munca acestuia, în timp ce peste 78% din moldoveni spun că președintele Timofti a făcut mai mult rău țării.

În schimb, Voronin este văzut de cetățeni ca fiind cel mai bun președinte pe care l-a avut Republica Moldova.

Activitatea din timpul mandatului de președinte al lui Voronin este apreciată pozitiv de puțin peste 44% din moldoveni. 8,5% din respondenți apreciază activitatea liderului comuniștilor drept „foarte bună”, în timp ce alți 35% din respondenți apreciază activitatea președintelui Voronin drept una „bună”. Totuși, aproape 287% din moldoveni spun că activitatea președintelui Voronin a fost negativă.n

Activitatea de șapte ani a primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a fost apreciată pozitiv de 32 la sută dintre respondenți, în timp ce Petru Lucinschi, aflat în această funcție în anii 1997 — 2001, s-a bucurat de aprecierea a 17% din numărul celor chestionați

Activitatea liberalului Mihai Ghimpu, care a asigurat interimatul în perioada anilor 2009 – 2010, este apreciată pozitiv de puțin peste 19% din respondenți.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-10 ianuarie pe un eșantion de 1.170 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...