Dodon promite reglementarea politică a conflictului transnistrean în 2-3 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reglementarea politică a conflictului transnistrean poate fi realizată în 2-3 ani, spune președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko.

Potrivit acestuia, în anul 2000 a fost ratată posibilitatea soluționării conflictului transnistrean, însă în condițiile actuale această problemă poate fi soluționată într-o perioadă de până la 3 ani.

„Din păcate, la începutul anilor 2000, am ratat posibilitatea de a soluționa această problemă. Credem că, în situația geopolitică actuală apare o nouă oportunitate de a rezolva această problemă. În anii următori, sper în 2 – 3 ani, vom ajunge la o soluționare politică a conflictului transnistrean”, a spus Igor Dodon în cadrul întrevederii cu președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, potrivit Ria Novosti.

Transnistria a căutat să se separe de Republica Moldova înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice. În 1992, după o încercare nereușită de a forța autoritățile moldovenești să rezolve problema, Transnistria a devenit un teritoriu necontrolat de autoritățile de la Chișinău.

Amintim că președintele Igor Dodon se află zilele acestea la Moscova, în cadrul primei vizite oficiale. Acesta va avea astăzi o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin. Liderul rus l-a invitat pe Dodon la Moscova la mijlocul lui noiembrie pentru succesul în alegeri. Putin a acordat atenţie pregătirilor întâlnirii, a declarat luni Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...