(FOTO) Profesorii își caută dreptatea în stradă: „Respectați învățătorii, vrem salarii decente”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sute de profesori au ieșit marți la un protest în fața Guvernului, manifestându-și nemulțumirea față de salariile mici pe care le primesc. Principala revendicare a acestora este majorarea cu 50% a salariului de funcție pentru cadrele didactice.

Profesorii sunt nemulțumiți de puținii bani pe care îi primesc de la stat pentru munca depusă. Înarmați cu pancarte, aceștia am venit în fața Guvernului să ceară majorarea salariilor cu 50%. „Vrem salarii decente”, „Respectați învățătorii” și „Salvați reputația” sunt câteva din lozincile scandate de dascăli în fața instituției.

Înainte de a ajunge în fața Guvernului, protestatarii au mers la Casa Sindicatelor, unde li s-a promis că situația va fi analizată de un grup de experți, astfel încât să fie găsite „soluțiile potrivite”.


Deși a fost creat un grup de lucru în frunte cu premierul Pavel Filip, iar șeful executivului a declarat de mai multe ori că au fost găsite soluții la majoritatea revendicărilor înaintate de sindicaliștii din educație, profesorii susțin că acestea nu satisfac pe deplin cerințele lor.

În context, Ministerul Educației a anunțat că susține demersurile de majorare a salariilor cadrelor didactice, didactice auxiliare și nedidactice, dar nu încurajează protestele.

Pe lângă majorarea salariilor cu 50%, sindicatele din Educaţie mai solicită Executivului majorarea îndemnizației unice la angajare pentru tinerii specialiști, reducerea normei didactice pentru primii 3 ani de activitate și majorarea burselor cu 20% începând cu 1 ianuarie 2017.

Anterior Sindicatele din Educație au anunțat 4 zile de proteste, în care profesorii vor picheta sediile Guvernului, Parlamentului și Președinției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...