Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine l-a invitat pe Cioclea…

Cine l-a invitat pe Cioclea la nunta din Londra a nepoatei miliardarului rus Valery Kogan

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, spune că nu-l cunoaște personal pe miliardarul rus, Valery Kogan, dar că a fost invitat la nunta nepoatei acestuia de către mama miresei. 

„Am fost invitat de mama miresei, pe care am cunoscut-o la Moscova, între anii 2008-2012, în cadru profesional, aceasta lucrând la o companie juridică. Au fost invitați și alți bancheri de la băncile occidentale. Nu îl cunosc personal pe dl Kogan”, declară Cioclea prin intermediul serviciului de presă al BNM.

Deși am solicitat să adresăm guvernatorului câteva întrebări, printre care și cea legată de eventualele cheltuieli suportate în urma participării la acest eveniment, serviciul de presă al BNM ne-a informat că guvernatorul nu oferă alt comentariu referitor la participarea sa la această nuntă, deoarece se află în străinătate, la o conferință internațională.

Foto: Daily Mail

La 14 ianuarie, Sergiu Cioclea a participat la nunta Irinei Kogan, nepoata miliardarului rus Valeri Kogan, și a lui Daniel Kevey. Evenimentul a avut loc în „Landmark Hotel” din Londra, unde apartamentul prezidenţial costă cel puțin 1,450 de lire sterline pentru o noapte.

Presa din Marea Britanie scrie că pentru vedetele de talie internațională care au cântat la nuntă, Mariah Carey şi Elton John, organizatorii au scos din buzunar cel puțin 5,5 milioane de lire sterline. Respectiv, Mariah Carey  ar fi fost plătit cu 2,5 milioane de lire sterline  pentru că ar fi interpretat piesa ”We Belong Together” în onoarea mirilor. Un discurs la petrecerea de nuntă a susținut și actorul Antonio Banderas.

Mireasa în vârstă de 19 ani,  Irene Kogan, este nepoata unuia dintre cei mai bogați oameni din Rusia, Valery Kogan. Averea acestuia, estimată de revista Forbes, se ridică la 2 miliarde de dolari.

Valeri Kogan (65 de ani) deţine Aeroportul Internațional Domodedovo din Moscova, în partaneriat cu omul de afaceri Dmitri Kamenşcik.

Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea a fost surprins într-o fotografie  unde apar vedete din muzică și actorie din F. Rusă.

Foto: http://www.dailymail.co.uk