Rusia speră într-o îmbunătățire a relațiilor de „prietenie” cu Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Federația Rusă dorește să stabilească noi parteneriate cu Republica Moldova, în contextul vizitei pe care o efectuează în aceste zile la Moscova șeful statului Igor Dodon.

Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, i-a spus lui Dodon în cadrul unei întrevederi să Rusia susține „suveranitatea și statalitatea Moldovei” și speră că relațiile de „prietenie” vor fi reluate.

„Pentru Rusia mereu a fost o prioritate să sprijine suveranitatea și statalitatea Moldovei, să susțină statutul non-alianțe și să dezvolte relații tradiționale de prietenie. Sperăm că vizita d-voastră va genera oficial întărirea relațiilor de prietenie”, a spus Matvienko în cadrul unei întâlniri cu Dodon.

Oficialul rus s-a plâns noului șef de stat că relațiile dintre cele două țări s-au răcit din cauza conducerii precedente a Republicii Moldova.

„Rezultatele alegerilor prezidențiale din Moldova au arătat, pe de o parte, că majoritatea cetățenilor sprijină politica de restabilire a relațiilor de parteneriat cu Rusia, iar pe de altă parte – că societate este divizată geopolitic, din cauza conducerii precedente”, a mai spus oficialul rus.

Amintim că președintele Igor Dodon se află zilele acestea la Moscova, în cadrul primei vizite oficiale. Acesta va avea astăzi o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin. Liderul rus l-a invitat pe Dodon la Moscova la mijlocul lui noiembrie pentru succesul în alegeri. Putin a acordat atenţie pregătirilor întâlnirii, a declarat luni Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...