(VIDEO) Hackerii au dat atacul asupra Statului Islamic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Războiul cu teroriștii Statului Islamic se extinde în tranșeele digitale. Hackerii l-au ameninţat pe şeful ISIS, dar au atacat şi canalul radio al teroriştilor, anunță stiripesurse.ro citând Daily Mail.

Un hacker anonim a făcut de ras gruparea teroristă Stat Islamic, după ce a reușit să le intre pe frecvență și să trimită un mesaj clar liderului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, căruia i-au transmis că „Mosul va fi eliberat”. Conform Daily Mail, care citează Iraqi News, mesajul hackerului a fost auzit vineri după-amiază pe postul de radio al celor din ISIS.

„Acesta este primul atac de acest gen din vestul Mosulului, zonă considerată centrul puterii pentru ISIS. Membrii grupării au fost lăsați confuzi de mesajul auzit pe radio” a relatat presa locală, conform Daily Mail.

ISIS folosește un sistem de comunicare wireless pentru a pregăti și da ordinele de atac jihadiștilor din Siria și Irak. Atacul vine după ce forțele speciale irakiene au pătruns în Universitatea din Mosul, punct cheie pentru alungarea ISIS din oraș. O parte din zonă a fost securizată de trupele irakiene, conform Pro TV. Mosul rămâne cel mai mare oraș aflat sub dominația ISIS din Irak, iar dacă vor pierde batalia, le mai rămâne de apărat doar Raqqa, în Siria, considerată „capitala autoproclamată” a Statului Islamic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...