Protest la Guvern: Profesorii cer majorarea salariilor cu 50%

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Profesorii vor protesta, începând cu ora 10.00, în fața sediului Guvernului, principala revendicare a acestora fiind majorarea cu 50% a salariului de funcție pentru cadrele didactice.

Sindicatele din Educaţie mai solicită executivului majorarea îndemnizației unice la angajare pentru tinerii specialiști, reducerea normei didactice pentru primii 3 ani de activitate și majorarea burselor cu 20% începând cu 1 ianuarie 2017.

Deși a fost creat un grup de lucru în frunte cu premierul Pavel Filip, iar șeful executivului a declarat de mai multe ori că au fost găsite soluții la majoritatea revendicărilor înaintate de sindicaliștii din educație, profesorii susțin că acestea nu satisfac pe deplin cerințele lor.

„Protestul este o formă de exprimare, prin care se atrage atenția asupra unor probleme. Vreau să vă asigur că problema dată este deja în vizorul Guvernului și încercăm să-i găsim rezolvare, o parte din revendicări fiind deja acceptate. Pentru aceasta, însă, avem nevoie de susținerea dumneavoastră, să facem împreună o analiză, să vedem ce avem în sistem, care sunt posibilitățile și costurile. Putem depăşi problemele existente doar prin dialog”, a spus Filip.

Anterior Sindicatele din Educație au anunțat 4 zile de proteste, în care profesorii vor picheta sediile Guvernului, Parlamentului și Președinției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...