De astăzi, majoritatea şoferilor din Oslo vor trebui să renunţe la maşini

Autorităţile din Oslo, capitala Norvegiei, au pus în aplicare o măsură fără precedent care va îmbunătăţi situaţia ecologică în oraş. Începând cu ziua de astăzi, majoritatea şoferilor vor trebui să renunţe la automobilele sale pentru a se deplasa.

FOTO: dsf.my

Automobiliştilor le-a fost interzisă circulaţia cu maşini cu motoare diesel în centrul oraşului. Restricţia este temporară, începe de astăzi şi este activă între orele 6 dimineaţa şi 22 seara. Autorităţile îşi motivează planul prin cantitatea prea mare de noxe în atmosferă, fapt care se poate manifesta negativ asupra sănătăţii copiilor, bătrânilor şi a persoanelor care suferă de astm.

Poliţia din Oslo va avea grijă ca măsurile să fie respectate, iar şoferii care vor fi prinşi că încalcă vor achita amenzi de 1.500 de coroane norvegiene sau 3.547 de lei moldoveneşti.

Totuşi, restricţiile nu vizează maşinile hibride cu motoare diesel, maşinile serviciilor de urgenţă, a transportului public şi cele comerciale care deservesc infrastructura oraşului. Deocamdată nu se cunoaşte cât timp va fi impusă această interdicţie.

FOTO: road.cc

Autorităţile îndeamnă oamenii să găsească surse alternative de transport, să se folosească de transportul public sau să coopereze cu apropiaţii care au automobile care nu cad sub această măsură.

Vezi şi: Poza zilei: Capitala Franţei este acoperită de un smog dens

Amintim că recent s-a aflat că Norvegia este pe cale să renunţe definitiv la maşinile cu motoare cu ardere internă, din 2025, însă informaţia a fost catalogată drept una falsă. Cetăţenii statului scandinav consideră că trecerea la maşini ecologice trebuie să fie treptată şi să se facă într-un mod automat, în pas cu dezvoltarea tehnologiilor.

Sursă: AutoVesti

Cmentariile sunt închise