O armă şi 500 proiectile cumpărate de pe piaţa neagră din Chişinău, descoperite la un tânăr la Vama Albiţa

Un pistol cu aer comprimat şi aproape 500 de proiectile cumpărate de pe piaţa neagră din Chişinău au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la Vama Albiţa la un tânăr din Republica Moldova de 19 ani, care a încercat să le introducă ilegal în România.

Cazul a avut loc pe data de 15 ianuarie, în jurul orei 13.30, când la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru a intra în România, un tânăr de 19 ani, cu cetățenie română și R. Moldova, acesta fiind pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

În urma controlului, echipa comună de control, formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră, a descoperit, ascuns și nedeclarat, pe corpul tânărului, la brâu, sub haine, un pistol, în interiorul căruia se afla un încărcător fără muniție și un tub cu aer comprimat. Totodată, în bagajul personal au fost descoperite 250 de proiectile de calibru 4,5 mm, 3 tuburi cu aer comprimat și o cutie cu 230 proiectile din plumb de 4,5 mm.

În urma verificărilor, s-a stabilit că atât pistolul, cât și proiectilele descoperite fac parte din categoria armelor și munițiilor de foc neletale.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a achiziționat arma și muniția din R. Moldova, de la un conațional, în urma unui anunț pe internet, plătind suma de 1.000 lei moldovenești.

De asemenea, tânărul a mai declarat că nu a știut că la intrarea în România trebuia să-l declare sau că ar avea nevoie de documente sau avize pentru deținerea sau transportul acestuia.

Arma și muniția aferentă au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.