FBI au arestat-o pe soţia atacatorului care a ucis 49 de persoane în clubul comunităţii gay din SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anchetatorii FBI au anunţat luni seara arestarea lui Noor Salman, soţia atacatorului înarmat Omar Mateen, care a ucis 49 de persoane şi a rănit alte 53 în cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite. Respectivul atac armat a avut loc în noaptea de 12 iunie 2016, într-un club de noapte al comunităţii LGBT din metropola Orlando, relatează New York Times, citat de News.ro.

Noor Salman a fost arestată în locuinţa acesteia din apropiere de San Francisco. Anterior, procurorii au luat în considerare punerea sub inculpare a soţiei atacatorului, care a recunoscut în timpul audierilor că ştia de planurile lui Omar Mateen şi chiar a încercat să-l convingă să renunţe la atacul armat din clubul Pulse. Însă, Noor Salman nu a contactat niciodată autorităţile, deşi ştia că alte persoane nevinovate ar putea să fie ucise de soţul ei, care s-a radicalizat online.

Momentan, se pare că femeia a fost pusă sub inculpare pentru obstrucţionarea justiţiei. Omar Mateen a ucis 49 de persoane şi a rănit alte 53, înainte de a-şi pierde viaţa într-un schimb de focuri cu forţele de intervenţie de la clubul Pulse.

Salman ar urma să apară marţi în faţa unei instanţe federale din San Francisco.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...