Siegfried Mureșan: „Dodon a ales să nu reprezinte interesele moldovenilor, ci să fie un vasal al Moscovei”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi trebuit să facă prima vizită oficială externă la Bruxelles, nu la Moscova. De această părere este europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul amintește că Uniunea Europeană a alocat Republicii Moldova 746 de milioane de euro de la semnarea Acordurilor de asociere UE – Republica Moldova. „Chiar săptămâna trecută, UE a mai aprobat un program de asistență macrofinanciară de 100 de milioane de euro pentru Moldova. În plus, UE a liberalizat regimul de vize, ceea ce le permite cetățenilor moldoveni să circule liber în toate cele 28 de state membre”.

„Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi trebuit să facă prima vizită oficială externă la Bruxelles, nu la Moscova. Uniunea Europeană (UE) a alocat Republicii Moldova 746 de milioane de euro de la semnarea Acordurilor de asociere UE – Republica Moldova și până în 2020. Chiar săptămâna trecută, Uniunea a mai aprobat încă un program de asistență macrofinanciară de 100 de milioane de euro pentru Moldova. În plus, Uniunea a liberalizat regimul de vize, ceea ce le permite cetățenilor moldoveni să circule liber în toate cele 28 de state membre. În aceeași perioadă, Rusia jupoaie Moldova cu 400 de milioane de dolari pe an, aproape 380 de milioane de euro, pentru gazul rusesc. În plus, în 2014, când Rusia a interzis importul de fructe și legume din Moldova, Uniunea Europeană s-a purtat ca un adevărat prieten și a permis importurile pe piața europeană. De asemenea, Federația Rusă a sprijinit constant separatismul din Transnistria și Găgăuzia, încălcând, astfel, în mod flagrant suveranitatea teritorială a Republicii Moldova și Constituția ei”, spune Mureșan.

Acesta spune că Uniunea Europeană a demonstrat că vrea o Republică Moldovă prosperă și integrată valorilor europene, în timp ce Federația Rusă, când Moldova a semnat un parteneriat economic cu UE de pe urma căruia au de câștigat toți cetățenii moldoveni, a întors spatele Republicii Moldova și a arătat că nu-i pasă de cetățenii moldoveni decât dacă aceștia servesc intereselor ei economice și politice.

Președintele Igor Dodon demonstrează în aceste zile că nu vrea să reprezinte interesele cetățenilor Republicii Moldova, ci că vrea să fie un vasal al Moscovei, spune eurodeputatul român.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...