Pentru cei ce n-au auzit, Jurnal TV sunt forţaţi să evacueze sediul lor pentru că proprietarul clădirii a decis să rezilieze brusc contractul de chirie, dându-le doar 35 de zile la dispoziţie. Acum Jurnal TV au de ales între a găsi o soluţie rapidă pentru ca emisia să nu fie întreruptă complet, sau să-şi sisteze activitatea.

Jurnal TV nu e prima şi nici ultima instituţie de presă, căreia corupţii de la putere îi închid oxigenul.  Din păcate, într-un stat captiv, subjugat de un regim criminal, asemenea răfuieli sunt la ordinea zilei.

Guvernarea nu are nevoie de oameni deşteptaţi, reticenţi faţă de populism, imuni la minciuni şi activi sociali. Pentru a se menţine la putere, ea are nevoie de oameni  zombaţi de propagandă, manipulaţi cu ştiri intoxicate despre eroi falşi şi fapte inventate, are nevoie de o turmă umilă, naivă şi servilă! Iar pentru asta loveşte mişeleşte ori decâte ori are ocazia în libertatea de exprimare, în jurnaliştii de investigaţie, în activiştii civici şi presa liberă şi independentă.

Ce putem face? Să ne solidarizăm în jurul ultimelor instituţii de presă liberă şi să ne apărăm dreptul la informare şi liberă exprimare. Să încurăjăm şi să sprijinim colectivul  Jurnal TV, dar şi întreaga presă independentă în aceste clipe grele în care libertatea şi democraţia sunt în cel mai mare pericol.

Cu toate plusurile şi minusurile sale, Jurnal TV este o sursă de informare corectă şi echidistantă pentru mulţi oameni şi aşa trebuie să rămână. Un post TV al poporului, născut şi crescut pe baricade, este sortit să lupte în continuare pe baricade pentru dreptul său la existenţă! Celor de la Jurnal TV, care sunt mulţi, deştepţi şi creativi, nu pot decât să le urez să nu se resemneze, să nu lase mâinile în jos!  Faceţi CEVA şi noi vă vom susţine cu ce putem. Dacă nu să vă salvaţi, măcar să muriţi frumos, cu fanfară şi tobe, să-i ţâuie în urechi lui Plaha încă mulţi ani ecoul vostru!

Dan Oleinic