(SONDAJ) Ce așteptări au cetățenii de la noul președinte al Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Moldovenii își doresc ca noul președinte să consolideze societatea, să ridice nivelul de trai al cetățenilor, dar și să creeze noi locuri de muncă, arată datele unul sondaj realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Potrivit datelor anchetei, cei mai mulți moldoveni – 29,5% – își doresc ca președintele proaspăt ales Igor Dodon să consolideze societatea divizată. De asemenea, aproape 22% din respondenți își doresc ca acesta să ridice nivelul de trai, să combată sărăcia și să majoreze pensiile și salariile.

În același timp, 18% din moldoveni spun că noul șef al statului ar trebui să aibă relații bune atât cu Estul, cât și cu Vestul, iar 15% din moldoveni vor ca Dodon să creeze noi locuri de muncă.

Alte probleme pe care se așteaptă oamenii să le rezolve președintele se referă la justiție, combaterea corupției și redresarea economiei.

Deși au anumite așteptări de la noul șef al statului, cetățenii spun că alegerea directă a președintelui nu va schimba lucrurile în țară (33.6%) sau că lucrurile se vor agrava (13,2%). Circa 39% din respondenți se declară însă optimiști și spun că starea lucrurilor din țară se va schimba spre bine.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-10 ianuarie pe un eșantion de 1.170 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...