(foto) Aeroglisorul de la Molovata este funcțional și a efectuat prima cursă peste Nistrul înghețat

10

Aeroglisorul adus în toamna anului 2016 la Întreprinderea de Stat „Bacul Molovata” este funcțional. Ambarcațiunea a transportat luni, 16 ianuarie 2016, produse alimentare și pasageri de pe malul drept, pe malul stâng al Nistrului.

Vasul a fost adaptat tehnic la condițiile meteorologice din Republica Moldova, astfel pe timp de iarnă, când râul Nistru este înghețat să poată plana pe gheață pentru a deservi locuitorii satelor Molovata-Nouă și Cocieri, din raionul Dubăsari.

Vladimir Carpov, directorul întreprinderii „Bacul Molovata” a spus că săptămâna trecută au fost făcute ultimele ajustări tehnice, pentru ca vasul să fie funcționabil pe timp de iarnă, atunci când activitatea bacului este imposibilă.

De asemenea, pasagerii din Molovata, Molovata-Nouă sau Cocieri vor beneficia de serviciile de transport ale aeroglisorului, gratuit. Toate cheltuielile fiind acoperite de întreprindere. De asemenea, zilnic vor fi efectuate câte trei curse din dreapta în stânga Nistrului și invers, pentru ca populația din raionul Dubăsari să nu fie izolată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Capacitatea navei este de 12 pasageri și două, sau trei autoturisme. Vasul a fost adus în Republica Moldova, în tomna anului 2016, din regiunea Vladivostok, Federația Rusă. Costul ambarcațiunii este de 1,1 milioane de lei

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente