Care a fost principalul motiv al aprinderii telefoanelor Note 7

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bateriile au fost principalul motiv al aprinderii unora dintre smartphone-urile Galaxy Note 7, a declarat luni o persoană apropiată situaţiei, în urma unei investigaţii efectuate de Samsung Electronics, transmite Reuters.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume vrea să lase în urma sa cel mai mare eşec al siguranţei unui produs din istoria tehnologiei şi se pregăteşte de lansarea Galaxy S8 în prima jumătate a acestui an, potrivit News.ro.

Investitorii şi analiştii afirmă că este esenţial ca Samsung să ofere o explicaţie convingătoare şi detaliată legată de defectul Note 7 şi despre cum va preveni apariţia unor probleme asemănătoare.

Rezultatele investigaţiei vor fi anunţate probabil pe 23 ianuarie, cu o zi înainte de publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului al patrulea, a spus persoana.

Directorul diviziei de dispozitive mobile, Koh Dong-jin, va anunţa rezultatele precum şi noi măsuri pentru a preveni apariţia unor probleme similare la dispozitivele viitoare.

Un purtător de cuvânt al Samsung Electronics a refuzat să comenteze.

Iniţial, Samsung a anunţat în septembrie rechemarea a 2,5 milioane de telefoane Note 7, afirmând că motivul aprinderii este modelul de baterie produs de unul dintre furnizori, identificat ulterior drept afiliata sa Samsung SDI.

Ulterior şi telefoanele prevăzute cu baterii furnizate de un alt producător au început să ia foc, iar Samsung a decis retragerea de pe piaţă a tuturor telefoanelor Note 7, a căror producţie a fost oprită. Impactul asupra profitului operaţional al companiei, pe parcursul a trei trimestre, este evaluat la 6.100 miliarde de woni (5,2 miliarde dolari).

Samsung a simulat aprinderea telefoanelor în cadrul investigaţiei, constatând că motivul nu este legat de proiectarea hardware şi software.

Perspectivele afacerilor cu smartphone-uri rămân incerte în acest an, dar profitul Samsung este aşteptat să crească puternic datorită creşterii vânzărilor de cipuri şi de ecrane LED pentru smartphone-uri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...