Școlile din țară sunt invitate să aplice la program ACES – act local

Big Idea

Elevii și profesorii din școlile publice sunt invitați să depună o propunere de proiect în cadrul programului ACES – act local, lansat la 10 ianuarie 2017. Subiectul propunerilor de proiecte este „Fiecare persoană contează. Împreună pentru incluziune socială!” și are drept scop sporirea implicării active a tinerilor în comunitățile lor locale și stimularea angajamentului civic.

Apelul caută inițiative școlare care contribuie la dezvoltarea socială durabilă și consolidarea societății civile locale. Propunerile de proiecte trebui să se refere la incluziunea socială și anume crearea de oportunități egale pentru toți indivizii din comunitate. Organizatorii menționează că așteaptă promovarea incluziunii prin luarea unor măsuri concrete în cadrul proiectelor locale. Detalii suplimentare cu privire la temă găsiți aici.

Totodată, organizatorii concursului își propun să provoace studenții și profesorii să privească dincolo de propriile lor vieți și orizonturi. Astfel, ei așteaptă abordarea subiectelor relevante pentru comunitatea lor, să vină cu idei concrete pentru o învățare combinată cu elemente noi ca training-uri, întâlniri informale ș.a.

Pot aplica toate tipurile de școli publice din cele 15 țări partenere eligibile, cu elevi cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani. (Școlile private nu pot participa!).

Termenul de depunere: 28 februarie 2017, ora 23:59 CET

Țările eligibile sunt: Albania, Austria, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia and Slovenia.

Mai multe informații găsiți pe site-ul oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente