(foto, video) Un avion turcesc ce transporta marfă s-a prăbușit în Kârgâzstan

Plane debris is seen at the crash site of a Turkish cargo jet near Kyrgyzstan’s Manas airport outside Bishkek
Foto: tvrain.ru

Un avion turcesc de transport marfă s-a prăbușit, astăzi, 16 ianuarie, lângă aeroportul Manas din Kârgâzstan, cel puțin 32 de persoane pierzându-și viața, printre care șase copii, majoritatea dintre victime fiind locuitori ai satului unde a căzut aparatul Boeing 747 care a încercat să aterizeze în condiții de ceață densă, au precizat oficiali kârgâzi, potrivit Agerpres.ro.

La ora locală 7,40 (1,40 GMT), „un avion cargo operat de o companie turcă, venind de la Hong Kong, s-a prăbușit în apropierea aeroportului Manas (la Bișkek) din cauza unor condiții meteo nefavorabile”. După un bilanț inițial de 16 victime, apoi de 20, ministerul kârgâz al Sănătății a furnizat, pentru AFP, un nou bilanț, de „32 de morți, dintre care cei patru piloți”.

2
Photo Credit: tvrain.ru

„Avionul s-a prăbușit peste case, a omorât familii întregi”, a povestit pentru France Presse un martor al accidentului, care nu a vrut să își dea numele. „Nu a rămas nimic din case, oamenii au fost uciși cu toată familia și copiii lor, multe persoane dormeau”.

Photo Credit: zerohedge.com
Photo Credit: zerohedge.com

După media kârgâză, prăbușirea avionului a avut loc aproape de satul Datcha-Suu, foarte apropiat de aeroportul capitalei, iar președintele kârgâz Almazbek Atambaiev și-a anulat vizita în China pentru a reveni la Bișkek.

Conform Reuters, care cita administrația aeroportului, avionul ar fi trebuit să facă o escală la Manas, lângă capitala Bișkek, pe drumul său de la Hong Kong la Istanbul. Aparatul s-ar fi prăbușit când încerca să aterizeze pe o vizibilitate redusă, la ora locală 7,31 (1,31 GMT).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente