Moldovenii continuă să fie deportați din Rusia și UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr de 14 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar 11 conaționali în Uniunea Europeană. Totodată, în cursul săptămânii trecute, din Federația Rusă a fost deportat un moldovean, din UE – cinci.

Potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră, 25 de cetăţeni străini, dar și 43 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În perioada 9 – 15 ianuarie 2017, la „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 140 de evenimente, cu documentarea a 148 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova. Dintre acestea, 26 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și cel al punctelor de trecere, în timp ce trei persoane au prezentat documente false și falsificate.

De asemenea, 90 de persoane au prezentat viniete nevalabile, iar 24 de cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova. Alte patru persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Cu referire la fluxul traversărilor a frontierei de stat, în perioada vizată s-a înregistrat în punctele de trecere o descreștere semnificativă a numărului de traversări a frontierei de stat, față de prima săptămână a lunii curente. Fluxul persoanelor a constituit 285,612 traversări, mai puțin cu 9,2%, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 61,015 traversări, în descreștere cu 8,6%. Totodată, în ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră au înscris un flux de 85,970 traversări persoane, dintre care un număr de 46,626 traversări au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...