Ce va face Igor Dodon în prima sa vizită oficială la Moscova

dodon

În perioada 16-18 ianuarie 2017, Igor Dodon va efectua prima sa vizită oficială la Moscova în funcția de președinte. Aceasta este prima vizită oficială a preşedintelui Republicii Moldova în Federaţia Rusă, din ultimii nouă ani.

Pe lângă întrevederea principală cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, sunt planificate mai multe activităţi şi întrevederi. Printre acestea se numără întrevederile cu preşedintele Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienco, cu vice-preşedintele Guvernului FR, Dmitri Rogozin, cu ministrul Afacerilor Externe al FR, Serghei Lavrov, cu preşedintele Colegiului Comisiei Economice Euroasiatice, Tigran Sarkisyan, cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.

„În cadrul vizitei, vom depune o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, vom avea întâlniri cu studenţii şi profesorii de la MGIMO (Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova), precum şi cu compatrioţii aflaţi la muncă în Rusia. De asemenea, am convenit să mă întâlnesc cu bunii mei prieteni – preşedintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazprom”, Aleksei Miller, cu ex-ministrul Economiei al Rusiei, preşedintele Consiliului de Administrare al „Sberbank”-ului, Gherman Gref, şi cu ex-campionul mondial la şah, Anatoli Karpov”, a menționat Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Din componența delegației oficiale care îl va însoți fac parte: conducătorul grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, deputatul Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi; başcanul Găgăuziei, Irina Vlah; ex-ambasadorul Moldovei în Rusia, consilierul preşedintelui pe probleme de politică externă, deputatul Parlamentului RM, Andrei Neguţa; ex-ministrul Reintegrării, consilierul preşedintelui pe probleme de reintegrare, Vasile Şova; consilierul preşedintelui pe probleme politice şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Ion Ceban.

Potrivit Hotărârii de Guvern, cheltuielile protocolare vor fi suportate de Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente