Usatîi, despre situația de la Jurnal TV: Plahotniuc lovește în cei de care se teme

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, susține că situația în care s-a pomenit postul de televiziune Jurnal TV este ca urmare a presiunilor venite din partea oligarhului Vladimir Plahotniuc.

În opinia lui Usatîi, atacul asupra postului de televiziune se înscrie în lista de „represiuni” pe care oligarhul Plahotniuc le operează în ultimul timp la adresa opoziției.

„Lovesc în cei de care le este frică. Regimului Plahotniuc îi este frică de opoziție și presa corectă. În ultimii ani, Jurnal TV a fost ca o rază de lumină în regatul întunericului din spațiul mediatic moldovenesc, dominat de propaganda care repetă cuvânt cu cuvânt aceleași povești de groază, seară de seară. Jurnal a reușit să dilueze într-un fel această atmosferă neagră pe care a construit-o Plahotniuc în Moldova”, a declarat acesta.

El a făcut un apel la cetățeni, să nu mai accepte această stare de lucruri.

„Acesta nu este doar un atac asupra opoziției sau a mass-media independentă – este un atac împotriva întregii societăți. Vor să ne calce în picioare, să ne transforme într-o turmă tăcută și ascultătoare, căreia la fiecare 5 minute să i se spună de către canalele lui Plahotniuc ce este bine și ce este rău. Poporul poate să să se opună acestui proces, sau poate să-l accepte cu smerenie. Decizia le aparține cetățenilor Moldovei”, a mai spus Usatîi.

Amintim că, începând de luni, 16 ianuarie, postul de televiziune va avea o nouă grilă de emisie, urmând să renunțe la majoritatea produselor proprii și să concedieze mai mulți angajați.

Conducerea postului dă vina pe presiunile politice, care au făcut ca Jurnal TV să ajungă într-o situație financiară dificilă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...