Lady Liberty, prezentată pentru prima dată în istorie drept o femeie de culoare, pe o monedă americană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trezoreria SUA a făcut publică recent o nouă monedă de aur care o înfăţişează pe celebra Lady Liberty drept o femeie de culoare, pentru prima dacă în istoria americană, relatează Gândul.

Într-o conferinţă de presă care a avut loc joia trecută în departamentul Cash Room din incinta Trezoreriei Statelor Unite a fost prezentată moneda de aur American Liberty pentru 2017, care marchează aniversarea a 225 de ani de la începutul fabricării monedelor americane.

„Suntem extrem de mândri (…) părinţii noştri fondatori au realizat nevoia critică a naţiunii noastre de a avea un sistem monetar respectat, iar în ultimii 225 de ani instituţiile financiare şi-au dus misiunea mai departe”, a declarat directorul adjunct al Monetăriei Statelor Unite, Jeppson, potrivit Mediafax.

Plecând de la modelele clasice produse anterior, noua monedă o înfăţişează pe Lady Liberty ca pe o femeie de culoare care poartă o coroană din stele. Moneda este inscripţionată cu „1792”, anul în care a fost înfiinţată Monetăria SUA, „2017” şi „Încrederea e doar în Dumnezeu (In God We Trust)”. Reversul monedei arată un „vultur puternic şi îndrăzneţ în zbor”, se arată în comunicatul de presă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...