Reparaţia motorului unui Mercedes costă cât un Porsche 718 Cayman nou

Proprietarului unui monovolum sport Mercedes-Benz R63 AMG din SUA i s-a propus ca motorul să îi fie reparat în schimbul a 57.515 dolari.

Suma de bani este cu 3.615 dolari mai mare decât cea a unui Porsche 718 Cayman standard, scrie Road and Track.

Automobilistul şi-a cumpărat maşina la unul din dealerii oficiali Mercedes-Benz. Atunci aceasta avea pe odometru 151.278 de kilometri deja parcurşi.

Peste alţi 19.312 kilometri au apărut problemele. Motorul s-a stricat. Cel mai apropiat service centru oficial al celor de la Mercedes-Benz au evaluat cheltuielile pentru reparaţii şi i-au arătat nota de plată – 57.515 dolari.

Văzând câţi bani trebuie să cheltuie, bărbatul a decis să încerce să-şi repare singur motorul maşinii. Pentru aceasta a avut nevoie să îşi modifice garajul, de exemplu pentru ca să instaleze un mecanism de ridicare a automobilului. Cât a cheltuit pentru aceasta nu se cunoaşte.

Amintim că modelul Mercedes-Benz R63 AMG a fost prezentat în îndepărtatul 2006. Sub capotă se află o unitate de 6.2 litri care produce 510 CP şi 630 Nm de cuplu.

Un asemenea motor a fost instalat şi pe versiunea de top a M-Class, dar şi pe sedanul S-Class pe atunci.

Versiunea AMG a monovolumul R-Class nu a fost extrem de solicitată, de aceea Mercedes a decis să o scoată din producţie definitiv. Potrivit Road and Track, în total au fost construite cel mult 200 de exemplare.

Cmentariile sunt închise