Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Liberalii, de la bustul lui…

Liberalii, de la bustul lui Eminescu la președintele Dodon

Astăzi, 15 ianuarie 2017, conducerea şi membrii Partidului Liberal au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău. Evenimentul a avut loc în contextul aniversării a 167 de ani de la naşterea Marelui Poet, anunță formațiunea.

La acest eveniment, Mihai Ghimpu, Președintele PL, a declarat că „Opera lui Mihai Eminescu este o speranță că se va face dreptate și pentru noi, cei din R. Moldova.

„Mihai Eminescu a scris cele mai frumoase gânduri despre ce înseamnă viața, mama, dragostea, patria. Este considerat poetul național al românilor, dar și universal. Trebuie să ne mândrim. Să nu uităm că doar prin dragoste făurești ceva bun pentru oameni. Ce nu ai citi de Eminesc totul este bine spus, bine gândit și calculat”. Nu sunt eminescian, dar cel mai valoros testament lăsat de Marele Emiescu a fost alocoțiunea Sa de la 1871 la Putna, în fața studenților români, cărora le-a rostit fraza memomarabilă: ”Suntem Români și punctuum…”, a adăugat Mihai Ghimpu.

După ceremonia de depunere de flori, cu acest prilej, la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău a fost organizat un program artistic, au avut loc cuvântări, evocări, alocaţiuni şi momente literar – muzicale, susţinute de către membrii Uniunii Scriitorilor, Primăriei capitalei etc.. La aceste manifestări au fost prezenţi şi reprezentanţii Ambasadei României în R. Moldova.

Marele Poet Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850. A fost poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititori și de critica literară, drept cea mai importantă voce poetică din literatura română din totdeauna.

După ce au depus flori la bustul lui Eminescu, liberalii, în frunte cu Mihai Ghimpu, au mers la Președinție. Ghimpu a fost întâmpinat de purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban. Acesta a încercat să-i ofere acestuia un tricolor. Ceban a refuzat și a plecat ulterior în incinta instituției.