Trump vrea să se întâlnească cu Putin: Când va avea loc întâlnirea de gradul zero

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele ales american Donald Trump vrea să se întâlnească cu omologul sau rus Vladimir Puțin în cadrul unui summit care să se desfășoare în Islanda peste câteva săptămâni, scrie duminică Sunday Times, citat de AFP. Summitul ar reprezenta și prima vizită oficială în străinătate.

Președintele ales american Donald Trump vrea să se întâlnească cu omologul sau rus Vladimir Putin în cadrul unui summit care să se desfășoare în Islanda peste câteva săptămâni, scrie duminică Sunday Times, citat de AFP. Summitul ar reprezenta și prima vizită oficială în străinătate.

Donald Trump vrea să reincalzeasca relațiile cu Kremlinul, scrie publicația, citând surse britanice la curent cu acest dosar. Întâlnirea cu președintele rus ar putea avea loc în Islanda, țara asociată cu dezghețarea relațiile dintre SUA și Uniunea Sovietică, prin intermediul summitului desfășurat la Reykyavik în 1986 între Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov.

Trump va începe să lucreze la un acord pentru limitarea armelor nucleare, potrivit Sunday Times.

Moscova este deschisă unui summit între Trump și Putin, mai scrie cotidianul, citând surse anonime. Potrivit Hotnews.ro, guvernul islandez a declarat că nu este la curent cu un astfel de proiect, însă că ar fi gata să găzduiască o întâlnire care să permită ameliorarea relațiilor între Washington și Moscova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...