Fac apel către toţi cetăţenii, inclusiv către criticii Jurnal TV. Puteţi avea orice atitudine faţă de acest canal, dar este dificilă negarea unor fapte evidente.

1. Jurnal TV a relatat despre capturarea statului şi atacurile raider într-un moment în care mulţi oameni, inclusiv eu, se consolau cu faptul că Republica Moldova este o poveste de succes.
2. „Vânătoarea regală” din Pãdurea Domnească şi evenimentele ulterioare au arătat întregii ţări că suntem conduşi nu de o alianţă proeuropeană, dar de nişte bandiţi. Să ne amintim că în urmă cu patru ani, doar Jurnal TV a vorbit despre omorul din rezervaţie.
3. În mare parte, datorită angajaţilor Jurnal TV, oamenii s-au trezit şi au ieşit la proteste în masă, uitând o vreme de controversele etnice şi geopolitice.

Puteţi să vă bucuraţi de problemele financiare ale acestui canal şi încerca să prezentaţi acest conflict ca o dispută între agenţii economici. Se poate considera că este o coincidenţă faptul că proprietarul clădirii, care aşteaptă decizia instanţei cu privire la construcţia ilegală de lângă Ambasada Franţei, acum a decis să rezilieze contractul de închiriere. Se poate de ignorat ceea ce se întâmplă de mai mulţi ani pe piaţa de publicitate televizată în care Plahotniuc, prin şantaj şi corupţie forţează plasarea publicităţii exclusiv la canalele sale.

Se poate uita de câte ori în ultimii ani s-a încercat excluderea Jurnal TV din lista celor mai importanţi operatori de cablu sau schimbarea numărului de ordine în listă. Se poate încheia un pact tacit cu Plahotniuc sub un pretext foarte convenabil, că în Moldova nu există nicio presă independentă. Dar problema nu este numai soarta Jurnal TV! Problema este dacă în ţară rămâne presă care să fie o alternativă pentru holdingul Stabilizeţ TV, care de dimineaţa până seara ne asigură că soarele străluceşte, ploaia vine, iar vacile fată la timp datorită Plahotniuc şi fundaţia lui Edelweiss. La urma urmei, nici la TV7 nu este o situaţie mai bună.

Există probleme serioase la o serie de agenţii de ştiri. Nimeni nu poate activa liniştit! Plahotniuc va curăţa tot spaţiul. Pe numele său sunt lansate un val de investigaţii internaţionale şi în curând nu va avea nevoie de nicio instituţie mass-media geopolitică, nici chiar de sateliţi. Dictatorul cerşetor, care a falimentat statul capturat tot de el, se va târgui şi va declara că el controlează orice suflare a ţării şi în afară de el nu este nimeni care ar putea controla acest stat. Anume în acest mod acţionează toţi dictatorii! Dar, amintiţi-vă, cetăţeni ai ţării mele, cu cât opunem rezistenţă  acum şi cu cât luptăm împotriva regimului Plahotniuc pentru fiecare metru de libertate, indiferent de culoarea acestui metru, cu atât mai uşor ne va fi să reconstruim ţara după plecarea sa iminentă. Cele mai eficiente mijloace în această luptă sunt acum proteste paşnice, dar masive.