Prim-vicepreşedintele PNL din România spune că prin această acţiune este lovită în primul rând opoziţia pro-europeană şi democratică, întrucât Consiliul Coordonator al Audiovizualului, instituţie controlată de controversatul oligarh Plahotniuc, a eliberat mai multe licenţe TV în ultimele săptămâni unor canale apropiate de socialiştii preşedintelui Igor Dodon. Predoiu a mai adăugat că aceste posturi, aşa cum procedează şi televiziunile lui Plahotniuc, vor retransmite masiv televiziunile ruseşti. 

„Asistăm în ultimii ani la grave derapaje ale puterii de la Chişinău, care ar trebui să fie nu numai sprijinită cu credite guvernamentale, dar şi criticată atunci când e cazul, pentru a corecta derapajele unui guvern considerat corupt de o mare parte a cetăţenilor Republicii Moldova şi a-l stimula să rămână ataşat valorilor europene şi procesului de apropiere al Republicii Moldova de Uniunea Europeană”, a opinat Predoiu.

Cătălin Predoiu a ţinut să puncteze că în raport de valorile europene nu este bine ca proiectul europenizării Republicii Moldova să fie abandonat.

„Nu avem voie să permitem transformarea Moldovei într-un stat autoritar intrat în sfera de acţiune a Federaţiei Ruse, pentru că o astfel de evoluţie dăunează şi cetăţenilor Republicii Moldova, şi României, şi Uniunii Europene”, a conchis prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal din România.