Muftiul Arabiei Saudite cere interzicerea cinematografelor şi a concertelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Muftiul Arabiei Saudite, care este recunoscută drept cea mai înaltă autoritate din țară vrea interzicerea cinematografelor, dar și a concertelor. Conform spuselor lui, acestea ar fi surse de „depravare” și nu poate accepta asta într-un stat ultraconservator.

„Noi ştim că spectacolele cântăreţilor şi filmele sunt o sursă de depravare”, a declarat marele muftiu, Abdul-Aziz ibn Abdullah Al Shaykh, citat de site-ul de ştiri Sabq.

În ciuda faptului că aceste acitvități se află în planul de reforme şi de diversificare economică, cinematografele sunt inexistente în Arabia Saudită.

Vision 2030 a fost propus în luna aprilie de către vice-prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman al Saud, fiul suveranului, în vârstă de 31 ani.

Asta nu a împiedicat-o pe regizoarea saudită Haifaa Al-Mansour să filmeze lungmetrajul „Wadjda” care a fost îndelung apreciat de criticii internaționali și în egală măsură de iubitorii de film.

Muftiul Arabiei Saudite vrea cu orice mijloace să păstreze valorile statului, el considerând că cinematografia „ar putea arăta filme libertine, obscene, imorale şi atee, deoarece ele vor apela la filme importate pentru a ne schimba cultura”.

Ptivite cu ochi buni sunt însă canalele științifice. El îndeamnă credincioșii să „nu deschidă ușa diavolului”, conform stiripesurse.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...