Năstase: E timpul să facem tot ce ne stă în puteri pentru a susține Jurnal TV

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Nu există un pericol mai mare pentru democrație decât atacul mișelesc al unei puteri corupte și ilegitime asupra libertății de exprimare, asupra presei libere și independente”, comentează liderul Platformei DA, Andrei Năstase, situația de la postul de televiziune.

Într-o declarație pe Facebook, liderul Platformei DA susține că „tentativa regimului de a se răfui prin cele mai perfide mijloace cu Jurnal TV și echipa de jurnaliști de acolo a atins punctul culminant al răbdării sociale”.

„Iată de ce ne solidarizăm cu telespectatorii postului, societatea civilă, consumatorii de informații corecte și echidistante, de emisiuni profesioniste, realizate cu bună credință, care au decis să organizeze duminică, 15 ianuarie, la orele 12 un miting de susținere a colectivului Jurnal TV și a întregii prese independente în fața sediului instituției”, a declarat Andrei Năstase.

El a făcut un apel către susținătorii și simpatizanții Platformei DA „să fie alături de colectivul de jurnaliști, să-i încurajeze și să-i sprijine în aceste clipe grele în care libertatea și democrația sunt în cel mai mare pericol”.

„E timpul să facem tot ce ne stă în puteri pentru a opri dezmățul, pentru a reclădi speranța și a readuce lumina Jurnalului în fiecare casă”, a mai spus Năstase.

Amintim că începând de luni, 16 ianuarie, Jurnal TV își va schimba grila de emisie și va renunța la mai multe producții proprii, în condițiile în care trustul media este nevoit să părăsească sediul actual.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...