(foto) Top 10 cele mai bune staţiuni de schi din Europa

VEE767UOI2
Foto: stocksnap.io

Site-ul European Best Destinations a întocmit un top zece cu cele mai bune staţiuni de schi din Europa, în urma voturilor exprimate de turişti. Astfel, cele mai bune staţiuni de schi din Europa se află în ţări precum Suedia, Spania, Elveţia, Austria sau Franţa.

#10. Stațiunea Gstaad  – Iubitorii sporturilor de iarna sunt așteptați cu 250 km pârtii excelent întreținute, deservite de 59 instalații de transport pe cablu. Pârtiile din regiunea Gstaad sunt practicabile și vara, datorită ghețarului situat in inima regiunii, iar în restul zonei sezonul de iarnă ține între lunile noiembrie – mai. Bineînțeles și snowboarderii găsesc posibilități excelente pentru sportul iubit. Schiorii au la dispoziție mai multe piste amenajate, atât pentru stilul clasic, cât ți pentru stilul skating.

Photo Credit: igluski.com
Photo Credit: igluski.com

#9. Ischgl, Silvretta Arena Ischgl-Samnaun – Stațiunea este conectată cu stațiunea Samnaun din Elveția. Împreună formează cea mai mare regiune de schi din Alpi.  Ischgl este un sat minunat tirolez situat la mare altitudine, cu conditii bune de zapada si un excelent sistem de acces. Aveti la dispozitie o multime de activitati dupa lasarea intunericului. Satul Ischgl oferă vizitatorilor săi un amestec ciudat de oraș frumos, tradițional, hoteluri scumpe, exclusiviste, și pline de viață apres-ski. Statiunea Ischgl rămâne destul de la modă și aici se organizează numeroase concerte cu artiști renumiți precum Elton John, Diana Ross, Madonna, Bon Jovi, Tina Turner, Bob Dylan și Rod Stewart .

Photo Credit: skitotal.com
Photo Credit: skitotal.com

#8. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental – Aceasta este cea mai mare regiune de schi interconectată din Austria și face parte din regiunile cu cea mai mare siguranță a zăpezii și diversitate privind sporturile de iarnă practicabile din Alpi. 91 de instalații de urcare conectează cei 279 km de pârtii, pe lângă care își așteaptă pasionații și coborâri pe zăpadă neatinsă.

Photo Credit: wilderkaiser.info
Photo Credit: wilderkaiser.info

#7. Courchevel – Este una dintre cele mai exclusiviste stațiuni de schi din lume, având o mulțime de magazine chic, restaurante de top și o viață de noapte unică. Courchevel este una dintre stațiunile care alcătuiesc zona de schi cu 600 km de pârtii Les Trois Vallees și este destinată tuturor categoriilor de schiori. Pârtiile perfect îngrijite sunt excelente pentru începători, în timp ce schiorii intermediari și cei avansați vor fi răsfățați cu o mare varietate de pârtii la alegere.

Photo Credit: lovetime.fr
Photo Credit: lovetime.fr

#6. Kitzbühel –  Înconjurat de masivul Kitzbüheler Horn și Hahnenkamm, regiunea de schi Kitzbühel pune la dispoziție pârtii de toate gradele de dificultate. Siguranța zăpezii din jurul la Kitzbühel este apreciată în special de freeskier și cei care merg în tururi de schi – un pont secret printre acești pasionași este în special muntele Kitzbüheler Horn. Evenimentul de top al iernii este cu siguranță competiția de schi de pe Hahnenkamm, la care cei mai buni schiori de pe plan mundial se întrec pe pârtia Streif, cea mai dificilă coborâre din lume. Magazinele și buticurile invită turiștii la un tur de shopping prn centrul vechi al stațiunii, care datorită marilor nume din lumea modei are un fler monden aparte.

Photo Credit: razvanpascu.ro
Photo Credit: razvanpascu.ro

#5. Les Contamines-Montjoie – Întreaga zonă de schi Evasion Mont-Blanc, care găzduieşte şi Les Contamines, are în total 445 km de piste şi 217 de pârtii de schi pentru toate gradele de dificultate. Cele sase staţii din care este compusă zona Evasion Mont-Blanc, Saint Gervais, Saint Nicolas, Megève, Les Contamines, Combloux şi La Giettaz, sunt conectate optim prin 116 lifturi şi autobuze de transfer, accesul la cele mai multe dintre acestea fiind gratuit.

Photo Credit: infosski.com
Photo Credit: infosski.com

#4. Saalbach Hinterglemm – Face parte din „circul de schi“ Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, cea mai mare staţiune de schi din Austria, cu 270 km pârtii şi 70 de lifturi moderne pentru turişti. Pârtiile din Saalbach Hinterglemm sunt ideale pentru ski-in/ ski-out (n.r. – concept care permite deplasarea doar cu clăpari, fără a mai fi nevoie să fie schimbată încălţămintea). De asemenea, staţiunea are parcuri de distracţii şi peste 50 de cabane montane în care se pot cumpăra şi degusta specialităţi locale.

Photo Credit: saalbach-hinterglemm.at
Photo Credit: saalbach-hinterglemm.at

#3. Mongenèvre – Această regiune de schi care se extinde peste două țări și se află în apropiere de Torino, merită numele Vialattea, italiană pentru Calea Lactee, pe bună dreptate. Cu un total de 400 de km de pârtii pe partea italiană și franceză, vasta regiune de sporturi de iarnă este un adevărat univers de schi. La fel ca planete dintr-un sistem solar, diferitele stațiuni de schi din Vialattea sunt interconectate pentru a forma un întreg.

Photo Credit: jimcdn.com
Photo Credit: jimcdn.com

#2. La Plagne – Este o staţiune de familie situată în Alpii francezi între 1.250 şi 3.250 metri altitudine. Destinaţia are 225 de kilometri de pârtii pentru toate gradele de dificultate, fiind renumită pentru acest aspect de mai bine de 50 de ani. Europa are şapte pârtii de bob, printre care şi La Plagne, cu pante de bob unice.

Photo Credit: skiresort.info
Photo Credit: skiresort.info

#1. Alpe d’Huez – Alpe d’Huez este situată la 1.860 de metri altitudine, pe un platou sudic al grupului muntos Grandes Rousses, fiind considerată un paradis pentru cei care iubesc zăpada şi distracţia în aer liber, dar şi clima însorită a staţiunii. Zona de schi numită „Alpe d’Huez grand domaine Ski“ include şi staţiunile Auris-en-Oisans, Huez, Oz-en-Oisans, Vaujany, Villard-Reculas, La Garde şi Le Freney, conform European Best Destinations. Vârful acesteia, Pic Blanc măsoară 3.330 de metri altitudine maximă şi oferă o panoramă de excepţie, care include peste 20% din teritoriul francez. Alpe d’Huez oferă o gamă variată de sporturi de interior şi în aer liber, dar şi activităţi culturale.

Photo Credit: desktopwallpapers4.me
Photo Credit: desktopwallpapers4.me
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente