(FOTO) Cum arătau maşinile implicate în primul accident auto din istorie şi câte victime a făcut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

A trecut mai bine de un veac de când mașinile și-au făcut apariția pe fața pământului. Timpul a trecut, ele s-au înmulțit și s-au înmulțit și s-au înmulțit. Odată cu apariția automobilelor au apărut și accidentele rutiere. Și, totuși, care a fost primul accident din istorie?

Unele surse spun că în 1895, când în Statele Unite ale Americii industria auto era doar la început, în Ohio două maşini, singurele înregistrate în tot statul, s-au lovit una de cealaltă pe un câmp. Din păcate nici unul dintre şoferi nu a supravieţuit. Momentul dinaintea tragediei a fost surprins de un fotograf.

Alte surse povestesc că primul accident auto ar fi avut loc pe data de 29 iulie 1834. O diligenţă cu aburi, a inginerului Edinburg, a lovit o piatră pusă în mod intenţionat în drum. Cazanul cu aburi a explodat, provocând moartea a 5 persoane.
accident_29304100
Alte documente afirmă că cel dintâi accident cu victime a avut loc pe 31 august 1869. Mary Ward se afla alături de soţul şi de verişorii ei (fraţii Parson), într-o călătorie cu un vehicul experimental, cu aburi. Într-un viraj mai strâns, Mary s-a dezechilibrat şi căzut, fiind călcată de roata vehiculului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...