Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   2 februarie 2017: Întâlnire importantă…

2 februarie 2017: Întâlnire importantă la CSM între presă și justițiabili

Consiliul Superior al Magistraturii anunță pentru 2 februarie 2017 o întâlnire cu presa, în care urmează să fie discutat regulamentul privind accesul jurnaliștilor în sediile instanțelor de judecată, regulament care a provocat anterior discuții și controverse între cele două bresle.

La 29 septembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Regulamentul privind accesul în sediile instanțelor judecătorești, prin Hotărîrea nr. 633/26.

La 23.02.2016, a fost creat Grupul de lucru cu privire la elaborarea Regulamentului privind accesul în sediile instanțelor judecătorești, prin Hotărîrea CSM nr. 111/5.

Datorită faptului că, prevederile acestui Regulament au creat diverse interpretări în spațiul public, prin Hotărîrea nr. 720/30 din 01 noiembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a suspendat implementarea Regulamentului privind accesul în sediile instanțelor judecătorești și a reluat activitatea grupului de lucru.

În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii împreună cu suportul Programului ATRECO, organizează la 02 februarie 2017, ora 10, la sediul CSM (mun. Chișinău, str. Mihai Eminescu, 5), o ședință publică, în care se va discuta propunerile înaintate referitoare la modificarea Regulamentului privind accesul în sediile instanțelor judecătorești.

La ședință sunt invitați reprezentanți ai mass-mediei și societății civile.

Eventualele propuneri, precum și lista persoanelor delegate pentru participarea la eveniment, urmează a fi expediate până la 25 ianuarie 2017, la adresa electronică naval.valentin@csm.md.