Oferta fabuloasă pe care o va primi Mayweather să urce în ring cu McGregor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Conducătorul UFC, cel mai important circuit de arte marţiale mixte din Statele Unite, i-a oferit suma de 25 milioane dolari fostului boxer american Floyd Mayweather pentru ca acesta să accepte o confruntare cu McGregor. Aceeași sumă ar urma să o încaseze și luptătorul irlandez.

Mayweather afirmase anterior că ar putea renunţa la retragere dacă i se va oferi suma de 100 milioane de dolari pentru a se lupta cu Conor McGregor, starul artelor marţiale mixte (MMA).

„Sunt singurul cu care McGregor se află sub contract (în calitate de conducător al UFC) şi care poate organiza această luptă, iar oferta mea este următoarea: 25 milioane dolari pentru Mayweather, tot atât pentru Conor şi vom negocia repartizarea drepturilor TV”, a declarat Dana White, preşedintele UFC, în cursul unei emisiuni a postului de radio FoxSports.

„Cum poţi să crezi tu că poţi conduce negocierile? Ultimul tău mare meci a lăsat un gust atât de amar încât nimeni nu mai vrea să te vadă”, a adăugat el la adresa lui Mayweather, referindu-se la ultima luptă a americanului, împotriva filipinezului Manny Pacquiao, care a avut loc în mai 2015 şi a generat venituri record, însă din punct de vedere sportiv nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

Retras din ring în septembrie 2015, Mayweather a câştigat toate cele 49 de meciuri disputate pe parcursul carierei sale, adunând totodată o avere impresionantă, estimată la 800 milioane dolari.

Fostul pugilist a afirmat recent că se consideră „cel mai bun boxer din istorie”, mai mare chiar decât legendarul Muhammad Ali, după cum a asigurat într-un interviu acordat postului de televiziune ESPN.

„Eu nu am nevoie să lupt din nou, McGregor şi-a făcut un nume în ultimii doi-trei ani, în timp ce eu am dominat în cursul întregii mele cariere aşa cum niciun alt boxer nu a mai făcut-o sau niciun alt sportiv”, a spus campionul american, în vârstă de 39 ani.

El a recunoscut, însă, că l-ar tenta un meci cu McGregor, dar nu acceptă să urce iarăşi în ring pentru mai puţin de 100 milioane dolari. „Suntem dispuşi să-i oferim 15 milioane de dolari lui McGregor şi am putea negocia şi un procent din reţetele drepturilor de televizare, însă noi trebuie să avem ultimul cuvânt de spus în negocieri. Cum poate un tip să pretindă 20 sau 30 milioane de dolari când nu a avut niciodată o luptă de 8 sau 9 milioane?”, a adăugat Mayweather.

McGregor, în vârstă de 28 ani, are în palmares 21 de victorii şi 3 înfrângeri, fiind marea vedetă a circuitului UFC. Ca şi Mayweather, irlandezul şi-a făcut un nume prin stilul său de luptă, aroganţa şi declaraţiile sale zgomotoase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...