Nunţile fastuoase au fost interzise într-o localitate pentru că oamenii nu înţeleg că sunt prea săraci pentru aşa ceva

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nunţile fastuoase au fost interzise într-un oraş sărac din Somalia, pentru a-i încuraja pe tineri să se căsătorească şi să nu mai plece în lume, de supărare că nu au bani de cununie.

Hotelurile din Beled Hawa nu mai au voie să găzduiască nunţi, iar la petrecere nu pot fi tăiate mai mult de trei capre, informează BBC. Şi nici pentru zestre nu se pot cheltui mai mult de 600 de dolari.

Măsurile au fost luate pentru că, deşi oamenii sunt foarte săraci, nu este deloc neobişnuit pentru familia mirelui să cheltuiască echivalentul a 5.000 de dolari pentru o nuntă. Aşa este obiceiul, indiferent de sacrificii.

În această sumă intră preţul plătit pentru mireasă (limitat acum la 150 de dolari), petrecere, haine şi bijuterii pentru mireasă, dar şi mobilă pentru casa mirilor.

Adesea, în Somalia nunţile ţin şi câte şapte zile. Însă în Beled Hawa, la graniţa cu Kenya, viaţa nu e deloc simplă, zona confruntându-se cu secetă şi cu o rată a şomajului mare.

Autorităţile locale au observat că 150 de copii s-au născut recent în afara căsătoriilor.

Femeile refuză să se mărite, dacă nu se cheltuieşte o avere la nuntă, preferând să plece să-şi caute norocul pe alte meleaguri, în speranţa că vor găsi soţi cu mai mare dare de mână. Iar bărbaţii pleacă pentru a găsi femei dispuse să se căsătorească cu mai puţin lux.

Acum, după plafonarea cheltuielilor, se aşteaptă şi o creşterea a numărului căsătoriilor, chiar dacă acestea vor fi mai modeste.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...