(VIDEO) Povestea jucătorului care l-a învins pe Messi, s-a lăsat de fotbal şi câştigă mai mulţi bani din jocul FIFA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Câştigătorul trofeului Puskas din 2015 are o poveste incredibilă.

Doar 342 de oameni erau în tribune la partida dintre Goianesia şi Atletico Goianiense, partida din ligile inferioare din Brazilia. Însă acel meci a devenit cel care l-a transformat pe Wendell Lira într-o vedetă. Golul său superb a ajuns la TV în întreaga lume şi i-a adus trofeul Puskas pentru cel mai frumos gol marcat în 2015, luându-i faţa lui Leo Messi.

Lira a semnat apoi cu un club mai important şi cariera lui părea să meargă într-o direcţie bună. Însă Lira a surprins pe toată lumea după ce a anunţat că se retrage la 27 de ani şi devine gamer profesionist! Surprinzător, acum câştigă mai mulţi bani din e-sports decât o făcea când era el sportiv!

„Mereu am visat că voi putea trăi ca jucător de video games, dar nu am crezut că va deveni realitate. Dar asta s-a întâmplat” a povestit Lira, cel care şi-a demonstrat talentul după ce a bătut campionul mondial la FIFA în timpul galei FIFA din Elveţia din 2015. Dacă jucători precum Cristiano Ronaldo sau Leo Messi l-au refuzat pe campion, Lira a acceptat şi l-a învins cu 6-1!

După ce s-a retras din fotbal, o companie de marketing sportiv din Porto Alegre i-a oferit un contract pe 5 ani ca e-atlet. Acum câştigă bani din meciurile la turnee, din canalul său de YouTube şi din reclamele vândute pentru programul online. Canalul său de YouTube are 250.000 de abonaţi iar Lira spune că acum câştigă mult mai mult decât salariul ca fotbalist. Nu e de mirare – Brazilia este una dintre pieţele cu cel mai mare progres în gaming din întreaga lume. Anul trecut, 10.000 de oameni au fost prezenţi la finala League of Legends de pe un stadion din Sao Paulo.

Unele staruri de top din e-sports câştigă sume de 6 cifre. Jucătorul de top din Brazilia, Gabriel „Kami” Bohm, încasează 290.000 de dolari anual. Există echipe care locuiesc şi se antrenează sub acelaşi acoperiş. Wendell Lira spune că rutina lui este una foarte dificilă – se antrenează multe ore pe zi pentru a câştiga bani în turnee online şi pentru a rămâne relevant pe YouTube. Totuşi, spune că este mai uşor ca în fotbalul real unde are de-a face cu durerea fizică şi călătorii lungi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...