Frumusețe

De ce este bine să adaugi sare în şampon

Chiar şi în prăjituri se adaugă puţină sare pentru a le da un gust mai bun. Puţină lume ştie însă cât de benefică este sarea (clorură de sodiu) pentru a trata diverse probleme de sănătate.

În caz de răceală şi de gripă, se recomandă o baie la picioare cu sare. Se adaugă câteva linguri de sare grunjoasă într-un lighean şi se ţin picioarele în apă caldă cel puţin 20 de minute.

Şi atunci când faci baie în cadă poţi adaugă sare în apă. Te ajută să te relaxezi şi să te simţi mai bine.

Pentru părul uleios, se recomandă 2-3 linguri de sare adăugate în şamponul obişnuit. Efectul este vizibil încă de la prima utilizare.

Toată lumea urăşte firele care cresc în piele după epilat. O metodă excelenţă de peeling este să foloseşti puţină clorură de sodiu. Se amestecă 2 linguri de sare cu o ceaşcă de ulei de măsline şi se freacă bine picioarele cu acest amestec.

Încă de la prima utilizare vei observă că pielea devine mai moale şi mai catifelată. În plus, şi firele crescute în piele vor fi eliminate mai uşor.

Cum îţi întăreşti unghiile cu sare
În plus, pentru nişte dinţi albi şi strălucitori, poţi folosi tot sarea. Amestecă o linguriţă de sare cu două linguriţe de bicarbonat de sodiu şi spală-ţi dintîi. Pentru că nu are un gust tocmai plăcut, poţi pune puţină sare pe pastă de dinţi obişnuită.

Această acţionează şi că un dezinfectant, ucigând bacteriile care cauzează respiraţia urat mirositoare, dar şi gingivită. Se amestecă o jumătate de linguriţă de clorură de sodiu cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi cu un sfert de ceaşcă de apă de gură. Se amestecă până când se dizolvă bine amestecul mineral, apoi soluţia se foloseşte că apă de gură.

În cazul în care vrei nişte unghii sănătoase, amestecă o linguriţă de clorură de sodiu, o linguriţă de bicarbonat de sodiu, o linguriţă de zeamă de lămâie şi jumătate de ceaşcă de apă caldă într-un bol. Înmoaie-ţi unghiile în acest amestec şi ţine-le acolo timp de 10 minute, apoi clăteşte mâinile. În acest mod, cuticulele tale se vor înmuia, iar unghiile vor fi mai puternice. Zeamă de lămâie şi bicarbonatul de sodiu îţi vor face unghiile albe. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *