„Libertate presei!”, „Jurnal nu ceda!”, „Nu ne închideţi lumina!"  - au fost doar câteva dintre mesajele scandate de oamenii veniţi astăzi în faţa sediului Jurnal TV.

„Am venit pentru că nu mai avem altceva ce să ne uităm. Când am văzut aseară îmi cădeau lacrimi. Cum aşa îşi bat joc de noi. Lumea e descurajată că numai are ce vedea”.

„Mă doare sufletul, unica sursă adevărată care mă informa şi dimineaţa şi seara şi toată ziua. Îmi pare foarte rău cum procedează, ne sufocă complet, aerul ni-l închide complet. Foarte emoţionată, foarte distrusă”.

„Am venit pentru a vă încuraja, suntem şi fani, dar sunteţi şi voi un post pe placul nostru şi cred că pentru toţi cetăţenii care preferă lumină la televizor şi transparenţă”.

„Sunt în lacrimi, în durere ca şi voi! Mă doare, cu voi mă culc, cu voi mă scol, dar acum...”.

„Sunt foarte emoţionată, îmi pare foarte rău ne-am despărţit de Lilu şi de Bogdan cu lacrimi şi ei şi eu, îmi pare foarte rău băieţi”.

„Suntem alături, vă sprijinim şi vă rugăm să mergeţi înainte. Un om atât de mare care se consideră, dar e un om atât de mic că se teme de o mică televiziune, având atâtea media. Pentru că ştie că buturuga mică răstoarnă carul mare”.

La flashmob a participat şi actorul Gheorghe Grâu, dar şi istorici, activişti civici şi foşti deputaţi.

„Jurnal este unul din fundamentele democraţiei în Republica Moldova, pentru că în afară de el nu avem alt spaţiu şi o altă televiziune”, a spus istoricul Octavian Ţîcu.

„Jurnal dă informaţia aşa cum este, netrunchiată. Este respectat codul deontologic. Voi aduceţi adevărul aşa cum este în casele oamenilor. Nu imi închipui eu şi toţi cetăţenii care s-au obişnuit cu ştirile adevărate. Nu ne închipuim fără Jurnal TV în continuare”, a spus activistul civic Nicolae Josan.

Plini de emoţii, în faţa oamenilor au ieşit mai mulţi jurnalişti, angajaţi ai postului Jurnal TV, care le-au mulţumit telespectatorilor pentru susţinere.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.