(video) Lexus şi-a prezentat primul iaht pe care l-a dotat cu două motoare V8

Compania Lexus şi-a prezentat primul iaht la un eveniment special din Miami. Noutatea este propulsată de două motoare V8 care se pot regăsi şi pe coupeul sport LC 500.

Lexus Sport Yacht măsoară 12.7 metri în lungime şi este un prototip. Firma nu are deocamdată planuri să îl lanseze în serie.

În comunicatul de presă se menţionează că dezvoltarea acestui concept a fost iniţiată personal de preşedintele Toyota Akio Toyoda. Făcând cunoştinţă cu linia de iahturi premium Ponam, pe care le construieşte o subdiviziune de profil a companiei – Marine Department, acesta a rămas uimit de puterea motoarelor turbodiesel şi de materiale din care sunt făcute aceste nave.

După aceea lui Akio Toyota i-a venit ideea să lanseze un iaht care ar îmbunătăţi şi mai mult reputaţia brandului Lexus.

Vezi şi: (foto) Mercedes-Benz a construit un iaht cu motor cu 960 de cai putere

La baza ambarcaţiunii să o construcţie din carbon. Potrivit autorilor, materialul ales a permis reducerea greutăţii cu aproximativ 1.000 de kilograme, decât dacă era să fie folosită o construcţie analogică din plastic armat cu fibră de carbon. Însă cât cântăreşte iahtul Lexus nu s-a menţionat.

Lungimea iahtului este de 12.7 metri, lăţimea – 3.86. Aceasta este dedicată transportării a opt persoane. Este propulsată de două motoare V8 natural aspirate care au un volum de 5.0 litri şi 477 cai putere. Viteza maximă pe care o poate atinge iahtul este de 80 km/h.

Iahtul este manevrat cu ajutorul unui volan care are integrat un panou tactil. Căpitanul va avea la dispoziţie încă un ecran imens pe care va fi afişată toată informaţia necesară.

Scaunul căpitanului are un sistem de reglare electrică. Printre alte dotări se numără: frigider, sistem de climatizare, baie cu duş, sistem multimedia cu suport 4G şi un sistem audio de la Mark Levinson.

Vezi şi: (foto/video) Supercarul mărilor. Aston Martin AM37 este cea mai luxoasă barcă cu motor

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/