Un șef de la Poliție a fost reținut pentru comercializare de droguri

16_unicrom_0

Un şef de secţie din cadrul Inspectoratului General al Poliției al MAI, a fost reținut ieri, 12 ianuarie a.c., de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu procurorii anticorupţie și cu suportul ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate, acesta fiind bănuit de comercializarea de droguri (hașiș) și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Urmare măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că, de către bănuit a fost pusă în circulație în mod repetat, mai multe cantități de hașiș, contra unor sume ce variau între 170 de euro și 510 euro.

Astfel, la data de 12 ianuarie curent, au fost efectuate 8 percheziții la domiciliul, biroul de serviciu și alte locații ale bănuitului, în vederea stabilirii urmelor infracțiunii. Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunilor sus-menționate.

La moment se desfășoară un complex de acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii și altor persoane cu tangență la caz.

Pentru infracțiunile respective, legislația prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 6 până 15 ani.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente