Guvernul vrea un dialog constructiv cu autoritățile din Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile de la Chișinău sunt deschise pentru un dialog constructiv cu partea ucraineană pentru intensificarea schimburilor comerciale bilaterale în beneficiul cetățenilor din ambele state. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip într-o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Vladimir Groisman.

Într-un comunicat de presă al executivului se menționează că cei doi oficiali au discutat despre posibilitățile de dinamizare a parteneriatului moldo-ucrainean. Dialogul purtat s-a referit și la evoluţiile înregistrate în cadrul parteneriatului bilateral şi posibilităţile de dinamizare a acestuia.

În timpul discuţiei, Premierul Pavel Filip a reiterat că Republica Moldova susţine eforturile Ucrainei de a menține pacea în regiunea de est a țării, prin păstrarea integrității teritoriale și a suveranității statului.

Totodată, Pavel Filip a apreciat evoluţiile înregistrate în dialogul moldo-ucrainean, menţionând întrevederea avută cu Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, la punctul de trecere al frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, dar și discuţiile constructive purtate cu viceprim-ministrul Ucrainei, Stepan Kubiv, care a vizitat Republica Moldova, cu ocazia participării la şedinţa Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică.

În context, Prim-ministrul Pavel Filip a spus că autorităţile de la Chişinău sunt deschise pentru un dialog constructiv cu partea ucraineană pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre țările noastre în beneficiul cetățenilor din ambele state.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...