Record pentru fotbalul din China; Sumă incredibilă plătită pentru un localnic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chinezii continuă să surprindă prin sumele investite în ultima perioadă în fotbal. După sumele enorme plătite în această iarnă pentru Oscar şi Carlos Tevez, asiaticii au bătut şi recordul pentru o sumă de transfer plătită pentru un fotbalist chinez.

Hebei China Fortune este clubul din prima ligă care a stabilit recordul. I-a plătit 20,4 milioane de euro lui Beijing Guoan pentru anonimul Chengdong Zhang.

Suma uimeşte în condiţiile în care Chengdong este cotat la doar 475 000 de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de. Astfel, Hebei a achitat o sumă de aproape 43 de ori mai mare decât cea la care mijlocaşul dreapta este evaluat.

În vârstă de 27 de ani, Chengdong Zhang mai poate juca fundaş dreapta şi atacant. N-a înscris niciodată în cele 22 de meciuri jucate pentru Guoan în sezonul 2016 din China.

Produs al lui Liaoning Whowin, Chengdong a jucat în Europa în Portugalia, la Mafra, Uniao Leiria şi Beira Mar, Germania, la Eintracht Braunschweig, şi Spania, la Rayo Vallecano, unde a fost împrumutat de la Beijing în sezonul 2015-2016. A jucat însă doar opt minute, într-un singur meci, în Primera Division.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...