O sursă din cadrul unei instituţii financiare internaţionale informează că potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei, principalii suspecţi în această crimă sunt Vladimir Plahotniuc şi Ilan Shor.

Aceeaşi sursă a subliniat că anchetatorii au ajuns la concluzia că este necesară îngheţarea mai multor active ale lui Plahotniuc şi Shor de peste hotarele ţării. Una dintre măsurile planificate este un demers pe lângă autorităţile din Franţa privind arestarea proprietăţii lui Plahotniuc în apropierea lacului Geneva.

Despre imobilul de lux al lui Plahotniuc pe malul lacului Geneva, ascuns de ochii contribuabililor moldoveni, s-a aflat în 2014. Această proprietate tăinuită de Plahotniuc a atras o atenţia societăţii, întrucât bunul n-a fost indicat de oligarh în nicio declaraţie de avere atunci când Plahotniuc era deputat şi prim-vicepreşedinte al Parlamentului.

Atunci, în ciuda numeroaselor cereri, CNA, CNI şi PG, toate controlate de Plahotniuc, au închis ochii la faptul că acesta şi-a ascuns averea.

Ulterior, deputatul Grigore Petrenco a prezentat o copie a documentului care confirmă că Plahotniuc este proprietarul casei de pe malul lacului Geneva, în oraşul francez Sciez.

Documentul arată că proprietarul casei în valoare de 3 milioane de euro este oligarhul Plahotniuc.