(FOTO) Au fost desemnate mașinile anului în America

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jurnaliștii auto din SUA și Canada și-au ales mașinile preferate dintre cele lansate în cursul anului trecut pe cele două piețe. Chevrolet Bolt a luat marele pot, pe podium clasându-se Genesis G90 și Volvo S90.

Reprezentanții publicațiilor auto din SUA și Canada și-au ales mașinile preferate în competiția North American Car of the Year, ediția 2017. Anunțate în cadrul Salonului Auto de la Detroit, care și-a deschis porțile în cursul acestei săptămâni, modelele câștigătoare au fost așezate pe trei categorii: General (Mașina Anului în America de Nord indiferent de segment), Truck of the Year (categorie dedicată pick-up-urilor) și Utility Vehicle of the Year (categorie în care sunt incluse SUV-uri și monovolume).

La finalul votării, Mașina Anului 2017 în America de Nord a fost aleasă electrica Chevrolet Bolt, care va fi lansată în Europa în această primăvară sub denumirea Opel Ampera-e. Modelul cu autonomie de peste 500 de kilometri a reușit să se câștige la distanță mare de ceilalți competitori din clasament (364 de puncte), pe celelalte două poziții clasându-se Genesis G90 (primul model al mărcii premium dezvoltate în SUA de Hyundai, cu 105 puncte) și de Volvo S90 (101 puncte).

Chevrolet Bolt preia astfel ștafeta de la Honda Civic, câștigătorul ediției de anul trecut. Acum doi ani, North American Car of the Year a fost ales Volkswagen Golf.

În categoria dedicată pick-up-urilor, acolo unde au concurat în general modele reprezentative pentru piața nord-americană, câștigător la puncte a fost Honda Ridgeline (364 de puncte), care a învins la distanță apreciabilă modelele Ford F-Series Super Duty (locul al doilea, 193 de puncte) și Nissan Titan (locul al treilea, 72 de puncte).

În sfîrșit, categoria dedicată mașinilor de familie americane a fost câștigată de un model Chrysler. Este vorba de monovolumul Pacifica, lansat exact acum un an, la Salonul de la Detroit din 2016. Modelul Chrysler a adunat 300 de puncte și a reușit astfel să învingă SUV-ul Mazda CX-9 (135 de puncte) și SUV-ul premium Jaguar F-Pace (125 de puncte).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...