Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în municipiul Bălţi, ar fi suferit concomitent şi de pneumonie bilaterală. „S-a adresat tardiv după asistenţă medicală, s-a tratat de sine stătător. La agravarea situaţiei a fost internat în Spitalul clinic municipal, în terapia intensivă”, a spus Ştefan Gheorghiţă. Tânărul a decedat în ziua în care a fost internat, pe 5 ianuarie.

În al doilea caz este vorba despre o femeie de 26 de ani, care la fel s-ar fi adresat tardiv la medic. „A fost spitalizată la Cahul cu pneumonie, insuficienţă cardiacă şi AH3N2”, a menţionat Ştefan Gheorghiţă. Vicedirectorul a menţionat că femeia a început să se simtă rău pe 28 decembrie, pe 2 ianuarie a fost internată, iar o zi mai târziu a decedat.

CNSP recomandă oamenilor să se adreseze imediat la medic atunci când apar primele simptome de boală, să izoleze bolnavii la domiciliu, să evite contactul acestora cu persoanele cu risc sporit de infectare, să folosească măşti de protecţie şi să-şi spele mâinile cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante.