Partidul condus de Maia Sandu îi pregătește o surpriză președintelui Igor Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Echipa PAS Youth organizează un flashmob, cerându-i în acest fel președintelui Igor Dodon să-și declare sursele de venit și cheltuielile lunare, după ce a promis să fie un exemplu de transparență și integritate, mai ales din punct de vedere financiar. Ba chiar a și semnat o Declarație de integritate la ultima dezbatere publică.

„Independența instituției prezidențiale este un factor esențial al democrației, iar faptul că Dodon are cheltuieli substanțiale care nu corespund veniturilor sale ridică noi suspiciuni precum că noul președinte lucrează doar pentru interesele sale și nu pentru beneficiul cetățenilor. Astfel, întrebarea noastră legitimă este de unde provin banii lui Igor Dodon și care sunt cheltuielile acestuia. Un calcul elementar arată că familia Dodon va avea cheltuieli de minimum 352 685 de lei în 2017, cu 134,000 de lei mai mult decât venitul lui Igor Dodon din 2015 și cu 43,685 mai mult decât venitul total al familiei Dodon”, se arată în apelul celor de la PAS Youth.

Aceștia susțin că lipsa resurselor pentru a acoperi aceste cheltuieli influențează deciziile și declarațiile președintelui și lasă ușa deschisă celor care vor să-l corupă. Astfel, tinerii vor organiza joi, la Reședința de Stat, un flashmob, pentru a-l întreba pe Igor Dodon de unde provin sursele lui financiare și pentru a-l îndemna, în stilul transparenței și spiritului „socialist”, să-și declare cheltuielile.

„Echipa PAS Youth are certitudinea că e mai bine ca președintele să fie ajutat de către cetățeni decât de corupți. Așadar, invităm toți doritorii să aducă în dar președintelui produsul preferat al acestuia – Tăieței (Macaroane). Sperăm că astfel să contribuim cu un prim PAS la deschiderea președintelui către integritate și corectitudine. Considerăm că un președinte ales de popor este obligat să acționeze doar în interesul cetățeanului și să fie un model de integritate, onestitate și profesionalism. În acest sens, îi cerem lui Igor Dodon să declare public cheltuielile sale lunare și veniturile. Iar dacă are nevoie de sprijin financiar, să-l ceară de la noi, de la cetățeni”, se mai arată în mesajul celor de la PAS Youth.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...