Operațiune anti-teroristă la Bruxelles

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Operațiune anti-teroristă la Bruxelles. Două persoane au fost reținute marți la Laeken, lângă Bruxelles, în cadrul dosarului belgian al anchetei asupra atentatelor jihadiste comise în noiembrie 2015 la Paris, a făcut cunoscut miercuri Parchetul federal belgian, scrie AFP.

Cotidianul belgian La Derničre Heure (‘DH’) a informat pe site-ul său că operațiunea este legată de frații kamikaze Ibrahim și Khalid El Bakraoui, morți la 22 martie în atentatele de la Bruxelles, dar care potrivit grupării Stat Islamic (SI) sunt, de asemenea, la originea atacurilor de la 13 noiembrie 2015 la Paris.

„În cadrul anchetei legate de atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, un judecător de instrucție din Bruxelles specializat în materie de terorism a dispus efectuarea (marți) unei percheziții la Bruxelles (Laeken)”, a precizat într-un scurt comunicat Parchetul federal belgian care nu i-a citat de frații El Bakraoui.

„Două persoane au fost private de libertate și duse la poliția judiciară federală de la Bruxelles pentru audieri”, a adăugat Parchetul federal, însărcinat în Belgia cu anchetele teroriste.

Judecătorul de instrucție „va decide în următoarele ore eventuala lor punere sub acuzare și plasarea în arest preventiv”, a precizat aceeași sursă care, „în interesul anchetei”, nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit jurnalului „DH”, cei doi suspecți sunt „un cuplu bănuit că a adus un sprijin logistic fraților El Bakraoui” care s-au aruncat în aer la aeroportul și metroul din Bruxelles.

Atentatele de la 13 noiembrie 2015, cele mai sângeroase din istoria recentă a Franței, au făcut 130 de morți. Cele de la Bruxelles s-au soldat cu 32 de persoane ucise. Ancheta a stabilit că ele au fost comise de membri ai aceleiași celule care le-au pregătit de o parte și de alta a frontierei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...