Probleme cu Sukhoi SuperJet 100 în Mexic – jumătate din avioane au fost oprite la sol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproximativ 20% din numărul total de aeronave Sukhoi SuperJet 100 (SSJ100) au defecțiuni tehnice și au fost oprite la sol, scrie ziarul „Vedomosti”.

În timp ce în Rusia, defecțiuni tehnice au fost detectate la 14 aparate, mexicanii de la Interjet au găsit probleme la 11 din cele 22 de aeronave aflate în exploatare, adică jumătate din parcul de avioane cumpărate din Rusia. În total, în lume sunt operate 87 de aeronave SSJ100.

La începutul acestei săptămâni, Interjet a anunțat repunerea în funcțiune, după reparații, a șase avioane.

Problemele cu SSJ100 au fost anunțate la sfârșitul lunii decembrie, când Agenția Federală Rusă de Transport Aerian a indicat operatorilor de avioane Sukhoi SuperJet 100 (SSJ100) să verifice montarea stabilizatorului de coadă, un mecanism responsabil de stabilitatea aeronavei. Funcționarea proastă a acestuia nu este acceptabilă din moment ce, teoretic, distrugerea sa în aer ar duce la prăbușirea avionului. Conform unei surse dintr-o companie aeriană, cauza defectului nu este de natură constructivă, ci o eroare de fabricație.

SSJ-100 este prima aeronavă civilă proiectat și lansat în Rusia după colapsul sovietic. În prezent, cele mai multe SSJ-100 sunt operate de compania rusă „Aeroflot”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...